6. januar 2011

Første kontroll hos jordmor, uke 16

Svangerskapskontroll nr: 2
Hvor: Hos jordmor Guri på helsestasjonen
Dato: 06/01-11
Uke: 16+0
Vekt: -0,5 kg
BT: 110/60
Hb:
Urin: Fin
Leie: Turner
Ødem: 0
Antall hjerteslag pr minutt: 141

I dag var jeg på min første svangerskapskontroll hos jordmor. Det var en eldre dame, som tok seg god tid til å forklare litt om graviditeten fra måned til måned, og viste illustrasjoner i en bok og på sånn skjelettdukke. Jeg følte meg veldig godt ivaretatt, og var der i en time og et kvarter! Hun sjekket urinprøven, som ikke viste tegn til sukker i urinen eller ødem (vann i kroppen), og det er bra. Hun tok Siennas hjertelyd med angelsound, og den var 141 slag i minuttet, veldig bra! Tror hun var ganske rolig på det tidspunktet, for vi kunne høre hjertelyden lenge uten å bli "avbrutt" av lillejentas bevegelser. Til slutt tok jordmor symfysemål, hvor hun bruker et målebånd og måler avstanden mellom skambeinet og opp til toppen av livmoren. Jeg har den siste tiden merket at livmoren har kommet langt opp, og det fikk jeg bekreftet i dag. Symfysemålet mitt ligger på toppen av normalen, men så lenge man følger sin egen kurve så er ikke det noe å bekymre seg over. Enn så lenge så har ikke målingen noe å si med størrelsen på barnet, så får vi bare vente å se om jeg får en 4,5 kilosklump som jeg selv var da jeg ble født.

Her kan man se en oversikt over hva som er normal vekstkurve.

Jeg skal gå til kontroll hver fjerde uke, som er normalt, men skal til lege og jordmor annenhver gang. Har fått time til jordmor i starten av mars, og gleder meg allerede.

2 kommentarer:

Trine ;) sa...

Hehe, denne vekstkurven virker kjent - om den fortsetter... Kanskje hun blir 4,5 kg som sin mor?

Klem fra mamma ;)

Emilie Maria sa...

Uff, nei, vi får ikke håpe det! Vi får satse på at hun ikke overstiger 4 kg! Vi får satse på at Kens fødselsvekt på 2900 gram utligner mine sjokkerende 4500 gram, hehe.. :P Men, det er i det minste godt at hun vokser da! :)