3. januar 2011

Og navnet blir...

SIENNA

Dette navnet har vi vært enige om i halvannet år, og hvordan vi kom frem til det er vi egentlig veldig usikre på. Det eneste vi vet er at begge liker det, det er ikke oppbrukt, det klinger bra, og at vi vil at vår lille datter skal hete det! Jeg har alltid hatt sansen for feminine jentenavn, og med det mener jeg navn med i, e, a... Vi skal ha et mellomnavn også, men hva det blir har vi ikke blitt enige om enda. I skrivende stund var dette resultatet over navnestatistikken på ssb.no, og fakta om navnets opprinnelse og betydning er hentet på barnimagen.com:

Du søkte på kvinnenavnet: Sienna

Det er 87 kvinner som har Sienna som første fornavn.
Det er 51 kvinner som har Sienna som eneste fornavn.

Opprinnelse: Italiensk
Betydning: Nytt i Norge de siste år, fra bynavnet Sienna som betyr "rød-orange farget". På navnebetydning.dk står det at Sienna betyr "stjerne".

2 kommentarer:

Et gammelt trehus sa...

Gratulerer så mye med magen Emilie :) Ekstra morro siden du og Anette nesten skal føde sammen hehe.. Sienna er kjempefint navn, Linnea har fått en god venninne i barnehagen som heter nettopp det :)

Emilie Maria sa...

Tusen takk for det, Gro Marit! Syns at navnet er veldig flott selv, naturligvis! :) Veldig morsomt at det klaffa med så få dager med Anette og meg. Jentene får sikkert masse glede av hverandre i løpet av alle årene :)