6. april 2011

Svangerskapskontroll hos lege, uke 29

Svangerskapskontroll nr: 4
Hvor: Hos fastlegen min
Dato: 06/04-11
Uke: 29+0
Vekt: + 9 skremmende kilo
BT: 125/60
Hb: 11,8
Urin: Negativ
Leie: Danseplass enn så lenge
Ødem: 0
Antall hjerteslag pr minutt: 122

I dag var jeg på svangerskapskontroll hos legen min. Alt så ut til å være bra med både meg og bebisen i magen. Jeg tror Sienna tar livet med ro inni magen, for hun har fortsatt en bedagelig, men fin, puls på 122 slag i minuttet. Sienna var ganske rolig, men dunket til doppleren da legen prøvde å få opp pulsen, så da fikk legen bekreftet at det var litt aktivitet også. I tillegg viste symfysemålet at jeg vokser i min egen kurve, dvs litt over normalen. Vi ble enige om at vi tar symfysemål når jeg skal tilbake for vurdering av sykemelding i slutten av april, selvom det ikke er svangerskapskontroll. Dersom symfysemålet fortsetter å vokse i samme kurve, vil jeg bli sendt til ekstra ultralyd for vekstestimering av barnet. Legen sa at det ville nok bli en stor og sterk bebis, akkurat som jeg var, og det er jo bra (så lenge hun ikke blir aaaaltfor stor). Ellers så glemte jeg selvfølgelig alle spørsmålene som jeg skulle stille, angående et utslett jeg har fått på armene og på magen. Tror det bare er hormonutslett, og siden det har blitt bedre de siste dagene så gidder jeg ikke stresse noe mer med det. Også sa legen sa at det ikke var noe vits å sjekke leie enda, så da får jeg fortsette å gruble over hvordan Sienna ligger i magen.


Kanskje ikke så rart at vekta har stigi så mye de siste ukene, med tanke på at magen har gjort det samme? Blir spennende å se hvordan utviklingen blir.

Neste kontroller: 3D-ultralyd 13. april, SF-mål 29. april, Svangerskapskontroll hos jordmor 5. mai.

2 kommentarer:

Anette sa...

Jeg hadde også gått opp ni kilo i uke 29, la på meg endel de siste ukene (1 kilo i uka!) Så endte opp på 18.. Men med amming og turgåing tok det 2 mnd så var de borte ;)

De renner nok av deg igjen ;)

Kos deg videre med magen :)

Emilie Maria sa...

Takk for det, Anette! Selvom man vet det er naturlig å legge på seg, så blir det likevel et sjokk når de først kommer :)