27. april 2011

32 uker og magebilde

Jenta vår
Fra 32 uker og 0 dager til 32 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1800 g
CRL: 28 cm
Full lengde: 38 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 30 uker gammelt. Kroppen vokser ikke like fort lenger, men hjernens vekst fortsetter i samme tempo. Når nye hjernefolder dannes, presses hodeskallen utover slik at hodestørrelsen øker. Antallet nervesammenkoblinger i hjernen øker enormt! Håret på hodet blir tykkere, og nå er både tå- og fingernegler ferdig formet. Lanugohåret dekker stadig mindre deler av kroppen, og øyebryn og øyevipper blir stadig lengre. Nå har fosteret så dårlig plass i livmoren at det må trekke føttene opp og innta det vi kalles fosterstilling. Fosteret får stadig mer fett under huden slik at noe av rødfargen forsvinner og huden ikke lenger er så rynkete. Nå er fosteret i ferd med å få det litt lubne utseende som hos nyfødte.


Så ble det et magebilde denne uken også. Magen vokser ikke likemye nå som tidligere, syns jeg, men jeg merker definitivt at Sienna tar den plassen hun trenger. Det blir stadig trangere opp mot ribbeina..

Meg
Frem til i dag så har formen vært som de siste ukene, men nå er jeg sofaliggende og vagge-gangen er kommet tilbake,dessverre. Tidenes største nedtur, føles hvertfall sånn. Men jeg får bare ta tiden til hjelp og håpe på at denne auauen er noe som lar seg fikse og ikke irriterer ryggen eller bekkenet unødvendig mye. Ellers så skjer det ikke så mye, er veldig glad i rundstykke med kokt skinke og tomat, og det er ikke det verste da. Ellers så har jeg merket hikkingen til Sienna veldig tydelig de siste to ukene, og merker meg at hun har en skikkelig hikkerunde minst to ganger daglig :)

Ingen kommentarer: