13. april 2011

30 uker og magebilde

Jenta vår
Fra 30 uker og 0 dager til 30 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1600 g
CRL: 26,5 cm
Full lengde: 36 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 28 uker gammelt. Hjernens overflate blir stadig mer rynkete etter hvert som vindingene dannes. Forskere mener intelligensen kommer fra dette laget. Når vindingene snor og bukter seg på overflaten, maksimeres antallet hjerneceller og overflaten blir større. Nå kontrollerer hjernen den rytmiske pusteøvelsen og regulerer temperaturen selv! Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. Fosteret har nå ordentlige hår på hodet. Fettlaget under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde.

Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen og sparker med føttene og dunker med hendene. Noen fostre begynner også å snu seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen.


Meg
Alt er supert med meg, spesielt etter ultralyden i dag, hvor vi fikk se den søte lille jenta vår. Rart hvor mye motivasjon og glede det skal gi. Bekkenet er bedre, isjiasen oppfører seg nogenlunde bra og jeg prøver meg i aktiv sykemelding :) Sienna sparker mye oppover mot/i ribbeina om dagen, og til sidene. Det kan være veldig god underholdning for da hopper magen skikkelig. Ellers så syns jeg det er stas å runde 30 uker, og ser frem mot de neste 10 ukene - før livet blir snudd på hodet.

1 kommentar:

Frida April sa...

Ååå, jeg vil ta pååå! ;D Hihii. Elsker gravidmager! ♥

Gratulerer deg med dagen her også da! :) Håper du får en superduper dag!