14. mars 2011

Jeg har sydd gardiner!

Jeg ville ha gardiner på barnerommet som matchet resten av tekstilene, så jeg bestilte metervare fra Baby Dan i samme design. Jeg har aldri sydd noe, bortsett fra da jeg gikk på barneskolen og sydde grytelapper og lignende. Jeg fikk låne symaskin av pappa, og etter å ha satt meg inn i hvordan den fungerer ved å lese en bruksanvisning fra starten på 70-tallet, så fant jeg etter hvert ut av det (dog at Fruen i huset fikk en riktigt god latter!). Jeg fikk fort dreisen på maskina, og lørdags morgen startet jeg med gardinene. Det ble en lang lørdag, en lang søndag og et stykk ødelagt og slitent bekken, men resulterte i et par kjempefine gardiner, to pynteputer og litt pynt i ramme! Jeg er veldig stolt av meg selv, og er superfornøyd med resultatet, og at det er selvlagd.

Jeg syns denne type oppheng er veldig stilig. Var en skikkelig pirkejobb og sitte å klippe ut til alle disse ringene, men så ble det fint også da! Gardinstang og ringer er kjøpt på Princess. Tekstilene kan bestilles på baby shop som metervare :)

Jeg klarte ikke å ta bilde av HELE gardina, men de er 150 cm lange. Greit å ikke ha de for lange med tanke på at det skal bo et lite barn på dette rommet. Har også en svart rullegardin for å stenge lyset skikkelig ute :)

Jeg sydde også putetrekk til to puter, og rammet inn litt stoff i en ramme fra IKEA.

Slik ser pyntepute ut på baksiden. Hadde egentlig tenkt å sy i knapper for å holde folden igjen, men jeg laget en stor overlapp istedenfor. Mulig jeg syr på noen pynteknapper da :)

3 kommentarer:

Marina sa...

Wow, jag är imponerad. Du får gärna komma hit och sy med ;-) Spännande tid framöver nu, med sista trimester snart också. Hoppas du inte sniker i kön som jag.

Hege sa...

Så fine gardiner, hvor fikk du kjøpt metervare av babydan? :)

Emilie Maria sa...

Ja, Hege. Bestilte metervare fra Baby Dan. Hvis du hører etter med forhandlere av Baby Dan så skal de kunne bestille for deg - og prisen er ikke så ille heller :) Jeg har bestilt via Baby Shop :)