23. mars 2011

27 uker og magebilde

Jenta vår
Fra 27 uker og 0 dager til 27 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1000 g
CRL: 23,5 cm
Full lengde: 32 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 25 uker gammelt. Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Nyfødte barns syn er heller ikke særlig godt utviklet, og de er nærsynte. Hørselen er mye bedre enn tidligere, så fortsett å prate og synge for fosteret! Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har gjerne vernix i ørene også.

Nå samles nytt fett under huden hele tiden, slik at huden blir mindre gjennomsiktig og rynkete. Hjertelyden kan høres i stetoskop, og enkelte vil kunne høre det lille hjertet slå ved å legge øret mot magen. Du begynner kanskje å merke at fosteret har fått tydeligere søvnmønster, og vil kunne kjenne igjen aktive og rolige perioder på omtrent samme tidspunkt fra dag til dag.


Meg
Det ruller og går, og snøballen blir større og større for hver dag som går. Det viser hvertfall magebildene fra uke til uke, og Berganskåpa mi er stadig vanskeligere å få igjen. Det er jammen godt at kulda har begynt å gi seg nå som jakka blir for liten. Ellers er alt som før og lillejenta ser ut til å fortsette å trives i magehuset sitt.

Ingen kommentarer: