8. juni 2011

38 uker og magebilde

Jenta vår
Fra 38 uker og 0 dager til 38 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 3200 g
CRL: 34 cm
Full lengde: 48 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 36 uker gammelt. Håndgrepet blir fastere, og fosteret reagerer tydeligere på lys og lyd. Kroppen er rund og lubben. I tarmen finnes det nå en betydelig mengde mekonium, også kalt barnebek, som vil utgjøre barnets første avføring og fylle den første bleien kort tid etter fødselen. Hodet ligger som regel ned og er gjerne festet i bekkenet. Det er så trangt i livmoren nå at armer og bein er trukket nært opp til kroppen. Skjelettet blir stadig hardere, men ikke alle beina i kroppen vil være solide ved fødselen. I hodeskallen er det små åpninger for at hodet skal kunne tilpasse seg fødselskanalen. Hodet kan kanskje se litt merkelig ut like etter fødselen, men vil få tilbake sin vanlige, avrundede form etter kort tid.
Nå begynner dette magehuset jammen å bli stort nok, syns jeg. Fortsatt ikke merkbare strekkmerker, så jeg er fornøyd med jobben til mageskinnet mitt - bra jobba mageskinnet!

Meg
2 uker og 3 dager til termin, herregud det går fremover! Før jeg vet ordet av det er svangerskapet over. Jeg merker at energien ikke alltid er på topp. Jeg har et stort søvnbehov, og sover gjerne ti timer om natta med mindre jeg må opp til vekkeklokka, gjesp. Jeg har fått litt vann i bena enkelte kvelder, og da er det INGEN TVIL om hvor sokkestrikken har gått, for å si det sånn - det ser helt jævlig ut. Og nå som det er så klamt og rart ute, skal jeg ærlig innrømme at jeg gleder meg til å få ut bebisen min. Ellers så merker jeg mer og mer til nedpress og stikninger fra lillefrøkna, og kroppen jobber som bare det, for det er masse mensmurringer på gang. I dag har det vart stort sett gjennom hele dagen, og kynnerne blir stadig sterkere og mye mer merkbare. Har en kynner i skrivende stund. Det blir spennende å se når fødselen melder seg, men i følge kiropraktoren min så var det tydelig på korsryggen/halebeinområdet mitt at det modnet mot fødsel siden det var hovent og pløsete. La oss håpe at han har rett :) Jeg gleder meg til fødsel!

2 kommentarer:

Kristine og lille Emilie sa...

Hun kommer nok snart hun:) da kan aneete og du og jeh ta en playdate med gullungene utenfor magen kanskje?

Emilie Maria sa...

Det høres veldig bra ut syns jeg :) Og takk for masse fine klær etter lille Emilie. Da blir Sienna flott vettu :)