18. juni 2011

Hva var dine fødselstegn?

...eller hadde du kanskje ikke noen før fødselen plutselig startet? Dette er jo veldig individuelt, men likevel morsomt å høre/lese om andres tegn på at fødselen startet. Jeg merker mye mer til sterke kynnere, både regelmessige og uregelmessige, og masse mensmurringer (men disse kommer og går). I tillegg er det mye nedpress og stikninger, mest sannsynlig pga at hun ligger såpass langt nede i bekkenet og har festet seg.

Men, nå vil jeg høre om DINE fødselstegn. Hvor startet det? På natta eller dagen? Med vannavgang, rier, eller ble du satt i gang? Hadde du mye murringer i forkant? Var det noe du gjorde for at fødselen startet? TELL ME! :)

10 kommentarer:

Anette sa...

Dette vet du da, men min fødsel begynte med kynnere som gikk over til rier på kvelden. Ingen tegn på forhånd som tilsa at fødselen skulle begynne da, hadde minimalt med nedpress, murringer osv, heller ingen slimpropp eller blødninger på forhånd.
Riene ble fort regelmessige på 1 min med 5 min mellomrom, og fra første rie til ungen var ute tok det litt over 9 timer. (Og da satt han fast i to...)

Linda sa...

Jeg har ikke bare èn, men tre fødsler jeg kan fortelle om, men alle tre hadde sine likhetstrekk. Jeg hadde murringer og kynnere i ulik grad med alle før fødsel. Men ingen tydelige tegn, annet enn datoen, som skulle tilsi at en fødsel skulle starte snart. Jeg hadde en veldig følelse av at nå var det blitt så trangt inni magen, at det ikke var rom for babyen lenger. Alle tre barnas hoder festet seg. Men noe slimpropp har jeg aldri sett noe til. Første jenta mi kom 5 dager før termin. Jeg satt og så på tv på formiddagen, og ante fred og ingen fare, da jeg plutselig kjente jeg fikk rier. Det var vel 10-13 min mellom hver rie i begynnelsen, men tok seg raskt oppover. Tok ikke lange tiden før jeg ikke lenger klarte å stå oppreist, og det var 5-7 min mellom riene. Så dro vi inn til sykehuset, hvor jeg ble undersøkt, og det ble konstatert at fødselen var godt i gang. Men jeg var førstegangsfødende, og de antok ikke at det skulle gå så raskt. Men det var så vidt jeg rakk å komme meg opp i fødesenga. I det jeg kjente pressrier, gikk vannet, og jenta var på vei ut. 4,5 t etter første rie, var hun altså ute. (Får vel legge til at det nok er arvelig å føde raskt i min familie, hehe).
Med jente nr 2, startet riene midt på natten, 1 dag før termin. Jeg sto opp og tok tiden mellom riene en stund, før jeg vekket mannen min for å gi beskjed om at kanskje vi burde dra til sykehuset. Heller ikke denne gangen tok det lang tid før riene var tette. Da pressriene begynte, gikk vannet og jenta var på vei ut. Tror ikke jeg rakk fødesenga, så jeg fødte i en vanlig seng. Hun kom etter 4 timer.
Sønnen min kom 1 uke før termin. Jeg var veldig sliten etter å hatt veldig sterk bekkenløsning siden uke 6, og en liten jente på 17 mnd vedsiden av. Jeg skulle på kontroll hos jordmord, og jeg spurte henne veldig pent om hun kunne ”røske” litt i livmortappen min, for det hadde jeg lest/hørt kunne sette fart på ting. Hun lovte ikke noe, men ettersom jeg visstnok hadde 2 cm åpning, gjorde hun et forsøk. Jeg kjente ikke så mye til det egentlig. På veien hjem kjente jeg så vidt noen svake rie-liknende smerter, og jeg skimtet litt håp. Vel hjemme fortsatte det en stund, men så dabbet det av. Jeg prøvde å ”rulle” brystvortene mellom fingrene, hadde hørt dette også kunne ha noe for seg å stimulere de, men ikke noe skjedde…. Til slutt hadde det stoppet helt opp, og jeg gikk for å spise middag, ganske skuffet, må jeg nok innrømme…
Etter middag tenkte jeg at jeg kunne jo prøve dette med brystvortene igjen…. Og så fort jeg begynte kjente jeg at støkk i meg, og en plutselig rivende smerte for i meg. Riene kom for fullt, og nå bare med 3-5 min mellom… Fikk nesten panikk, men jeg bodde, takk og lov, rett ved sykehuset. Jeg ga beskjed om at jeg fødte fort med en gang jeg kom inn, de rakk nesten ikke å undersøke meg. Hadde akkurat kommet meg inn i en fødestue med stor dobbeltseng, og jordmor skulle bare ut å skrive litt… Plutselig kjente jeg pressrier, vannet gikk og han var på vei ut! Mannen min løp ut i full fart og ropte i gangen om at nå kom han! Det neste jeg husker er at det kom jordmødre og lege inn, og så var gutten min ute, bare 1 time etter første sterke rie… Snakk om styrtfødsel, hehe.
Må bare få si at jeg har hatt tre flotte ukompliserte og raske fødsler, ikke minst 3 fantastiske barn :-) Men hvis man kan unngå det, så er ikke veldig raske fødsler noe å anbefale, det kan gå litt for fort ;-)

Marina sa...

Började med kynnere som kom oftare och oftare och gick över till värkar. De började under MGP så på kvällen nån gång. Detta var kvällen innan han föddes, alltså 32+4. En vecka innan gick slemproppen också. Jag gjorde absolut inget för att födseln skulle starta, hade gärna hindrat den :-) Vattnet gick aldrig eftersom de fick ta KS innan födseln gick så långt

Line og lille Noah sa...

jeg hadde mensmurringer,falske rier og nedpress fra uke 34.men de måtte sette i gang fødselen pga preeklampsi i uke 37+5
Jeg fikk modningskateter og 2 modningstabletter å så gikk vannet.Da vannet gikk kom og ble regelmessige med en gang(fikk nesten ikke pause mellom de).
fra vannavgang og første rie tok det 5 timer til han var ute!
Lykke til med fødselen:)

Christine sa...

Fødselen min startet med at vannet gikk klokken seks onsdag morgen. Ringte Ahus og fikk beskjed om å ringe tilbake etter klokken 8 (vaktskifte) siden jeg ikke hadde noen rier. Ringte de klokken 8 og fikk time på Ahus klokka 13 for å sjekke om det var vannet som hadde gått. Da jeg kom inn tok de først en sjekk av ungen så sjekket de om det var vannet som hadde gått,noe som stemte. Siden jeg ikke hadde noen rier fikk jeg beskjed om å komme inn til ny sjekk 13.30 på føden dagen etter. Etter at vi hadde vært på Ahus dro vi på shopping på obs før vi dro hjem og slappet av. Klokken 00.55 natt til torsdag våknet jeg av en rie som virkelig kjentes,var ingen tvil om at det var en rie og ikke kynnere som jeg hadde under store deler av svangerskapet. Og det kom flere etter det, tok tiden på de og de varte i ca 1 min og det var ca 5 min mellom hver. Ringte Ahus og fikk beskjed om at jeg kunne komme om jeg følte for det. Hvis jeg ville se ann litt var det også greit. Linus kom til verden 19.37 torsdag og jeg hadde en normal fødsel.

Christine sa...

Glemte å si at dette var min første fødsel og Linus kom en uke før tiden:)

Elisabeth sa...

Så moro at du og bor på Skedsmokorset! :)

På dagen før riene begynte så hadde jeg en helt merkelig følelse i bekkenet - var som om alt var løst og rart.:P Også gikk slimproppen ca en uke før begge ganger!

Anette sa...

Jeg hadde endel kynnere, og gikk med modningsrier i en uke før riene startet for fullt.. Slimproppen gikk to dager før de ordentlige riene.

Etter et døgn på sykehuset med rier måtte de ta vannet, jeg fikk også drypp for å få fortgang i ting, for jeg åpnet meg jo i sneeeegle fart.. Holdt jo på i 50 timer før det ble ks!

Anette sa...

Hadde også 1 cm åpning i hele den uka med modningsrier..

Aina sa...

2-3 dager satt jeg hjemme med uregelmessige rier.. Da de tok seg opp, var det rett på sykehuset.. Men der stoppet det delvis opp igjen og kom heller uregelmessig igjen. Var alt 1 uke over tiden og fikk hjelp dagen etter med modingspiller for fortgang da jeg dagen før hadde 2 eller 3 gode cm. Vannet tok de når det hele var ordentlig i gang og vips, 2 timer brukte jeg fra det hele startet til vesla var ute :)

Ønsker dere masse lykke til! Min lille Thea blir 3 år på din termindag, hadde vært morro om ditt nurk kom da :) hehe..

-Aina-