8. januar 2013

Verdens beste Sienna er 1 1/2 år!

Hurra!
En liten milepæl for hu mor, at lillejenta fyller 1 1/2 år i dag! Hun begynner virkelig å bli en stor jente nå, med masse spirende, god humor, haugevis av godt humør og ubegrenset med energi.

Lille badenymfen som gleder seg til oppstart på babysvømmingen til helga. For første gang, fikk dukka også være med å bade!
 Badevekta viser 13,3 kg, og jeg kan SE at hun har strekt seg litt de siste par månedene også. Skal på helsestasjonen om en måneds tid, så får vente i spenning til da. Hun bruker 86 og 92 i klær, str. 6 i liberobleier, og str 23 i sko. Håret hennes vokser som ugress, og det henger i veien hele tiden, slik at mammaen må ordne håret med hårstrikk og hårspenner, noe som ikke alltid får sitte i håret i fred.

Gaveåpning på julaften hos morfar og bestemor

Jeg elsker å observere Sienna når hun leker, styrer og ordner. Hun er helt betatt av dukka si, og enda mer "baby-lek" ble det etter at hun fikk enda en dukke til jul også. Et herlig øyeblikk når hun forsiktig river av papiret og sier "baby" i det hun ser hva som er inni. Hun er veldig omsorgsfull ovenfor oss og "babyene" sine, og setter dukka i matstolen for å gi den mat, enten fra dukkeflaske, lar babyen smake litt på clementinen som står fremme på stuebordet, eller så kan det hende hun later som om telysholderen til mamma er en tallerken eller lignende. Søt som hun er, så lager hun de største smattelydene mens babyen "liksomspiser". Hun legger babyene i dukkesenga si, og brer over de - først med dyna, og så teppe over der igjen. Og nattanussen hører selvfølgelig med - "mmmmm-Æ"! Hun er veldig sjenerøs med nussene, og det liker vi selvfølgelig veldig godt. Og det beste av alt, så liker hun å låne smokken til baby born-dukken, noe som ser forferdelig komisk ut, der hun går rundt med det verste underbittet for at hun skal få tak på smokken...

Hun viser veldig god forståelse for alt (vel, nesten alt!) vi sier og gjør, og rett som det er hender det at hun rydder en tallerken eller ett glass som står på stuebordet bort på kjøkkenbenken, eller plukker opp søppel og kaster det i søppelkassa - helt på eget initiativ. Hun vil helst hjelpe til med alt, og det er stor stas å få hjelpe mamma med å ta inn, og ut, av oppvaskmaskinen. Ikke fullt så morsomt er det at hun har sett hvordan man bruker døbørsten!! Det er heller ingen tvil om når hun vet at ting ikke er lov, og det hender rett som det er at hun forsøker seg med en liten protest - uten noe særlig gjennomslag.

Morsomt at bestefar hadde trommesett!
Det går strålende i barnehagen, og vi får så mange fine tilbakemeldinger om hvordan hun er. De syns at hun er ei skikkelig moroklump, for hun tuller fælt med de voksne. Hvis hun først gråter, så er det alltid en grunn for det, så det er ikke mye "ulv-ulv" med henne, sier de. Hun elsker å være ute, og er veldig god motorisk, til tross for mye bekledning, osv. Hun har en liten beundrer som veldig ofte koser og klemmer på henne, og på Lucia-dagen hadde de to stått og showa og danset på en fellessamling med hele barnehagen - søtinger! Leveringer går heldigvis strålende, og når vi kommer for å hente henne vil hun helst vise oss alt som finnes av leker ol.

Ordene kommer som perler på en snor, og hun hermer etter mye av det vi sier. Foreløpig holder hun seg til ett-ords-setninger, og er fortsatt en reser på dyrelyder. Når hun skal lage elefant-hyl så lager hun hånda som snabel foran nesa, hihi.. Skal ikke remse opp alle ordene her på bloggen, for det er så mange, men tro meg - jeg skriver ned etterhvert som de kommer!

Den siste tiden har hun blitt så stor, noe som er veldig rørende å se. Tenk hvor stor hun plutselig blir når lille Philip blir født, og hun blir STOREsøster. Viktig å huske på at hun fortsatt er lita, uansett hvor god forståelsen er, og hvor stor hun virker iforhold til Philip. Jeg tror nok at hun kommer til å bli en strålende storesøster.Fine Sienna - Gratulerer med 1 1/2 års dagen. Mamma elsker deg!

Ingen kommentarer: