12. desember 2012

Statusrapport, 23+2

Termin: 11. april 2013
På vei: 23+2
Igjen til termin: 17+1
Kjønn: Gutt
Utålmodig: Nei
Navn: Ja, det er klart!
Vektøkning: +2 kg
Strekkmerker: Kun de som kom på overtid med Sienna...
Hevelser og vann i kroppen: Nei
Hodet ned: Han har vel fortsatt skikkelig danseplass inni der
Babyens sovemønster: Stort sett veldig våken på morningen, og superduperaktiv på kvelden i 22-23-tiden. Sparker mest på høyre side av magen egentlig.
Tungt: Nei. Tyngre skal det bli!
Om fødselen: Den blir som den blir - forhåpentligvis lar de meg ikke gå så langt over denne gangen, slik at vi kanskje kan unngå vakum, misfarget fostervann, osv...
Hode festet: Nei, må vel vente HVERTFALL 15 uker til på det. Og det er ikke så vanlig at hodet fester seg hos andregangsfødende, så.
Barnerom: Ja, altså... Nå er hvertfall andreetasjen ferdig oppusset, så i løpet av februar/mars så flytter vi vel Sienna opp på Theas gamle rom, slik at vi kan gjøre klart lillebror sitt rom på Siennas nåværende rom. Litt surt at vi ikke kan ordne det med en gang, men det er ganske greit å slippe å ha Sienna i en annen etasje enn så lenge. Blir slitsomt med trapper og bæring for dette bekkenet. Planen for lillebrors rom er foreløpig (og under stadig endring) at det skal være grå vegger, med en kontrastvegg (tapet fra Ferm Living eller malt i en petrol-blå farge). Sikler en del på Sebra sitt patch-sengetøy i tillegg til Ferm Living rush hour-sengetøy, så mulig det blir de tekstilene. Det er altså så utrolig mye fint!
Utstyr: Tja. Det har gått opp for meg hvor utrolig lite vi egentlig trenger, siden vi har det meste fra før av. Har Baby Bjørn vippestol, Tiny Love-babygym, bruker Mountain Buggy Urban Jungle-vogna etter Sienna (ser nesten ikke brukt ut, til tross for daglig bruk), Maxi Cose Cabriofix bilstol, Baby Dan Tarok stellebord. Den første tiden skal lillebror sove i Trekløver vugga, Baby Dan Tarok sprinkelsenga venter vi med så lenge lillebror kan bruke vugga (4-5 måneder) og da er Sienna sikkert moden for en juniorseng. Tripp trapp-stol kjøpte vi på supersalg i sommer (faktisk!). Har kjøpt litt klær, men ikke så veldig mye - venter til nyttårssalget, da skal det hamstres i mange størrelser oppover.
Mangler av utstyr: Alt av tekstiler, som feks: sengetøy, sengekant, gardiner, ulltepper, klær (arvet litt etter Markus og Linus), gulpekluter, osv. Ellers så skal vi kjøpe en Mountain Buggy Duo (søskenvogn), da Sienna fortsatt sover masse, og det fortsatt vil være behov for å kunne ha begge i vogn ett års tid, hvertfall. Stokke newborn-sete som passer på tripp trapp-stolen vil være praktisk, da vi ikke har nok plass til å ha vippestolen oppå bordet - viktig med litt sosialisering i tidlig alder! Ellers så skal hu mor ha seg ny stelleveske.
Sulten: Det samme som før
Matkick: Nei, dessverre
Plager: Bekkenløsningen har kommet for fullt. Symfyseplager og låsninger bak ved is-leddene. Har fått plass på gruppefysio fra neste uke, og vanngym fra nyttår. Går til behandlinger hos kiropraktor og nettopp startet opp hos manuellterepauten jeg gikk hos forrige svangerskap.
Melk i brystene: Nei, utrolig nok trakk det seg tilbake, til tross for at jeg sluttet å amme etter at jeg ble gravid (snakk om noen få dager)
Søvn: Litt trøttere enn normalt, men får hvertfall 8 timer hver natt, ofte 9-10 timer.
Humør: Bra!
Sykehusbaggen: Den pakkes nok ikke før i april. Men nå vet jeg hvertfall at det ikke er nødvendig å ha med morgenkåpe og truser, bla.
Høygravid: Nei, det er fortsatt mange uker igjen, gitt.
Neste kontroll: Jordmor 3. januar 2013. Legen i slutten av januar, tror jeg. Og sendte nettopp en forespørsel til Lundring om en 3D-ultralyd 29. januar - viktig å være tidlig ute for å få de gode tidene for min kjære. Tok 3D-ultralyd da jeg var 30 uker på vei med Sienna, så satser på det samme nå også.

Ingen kommentarer: