14. september 2009

Helga som gikk

Med et håp om at jeg kanskje skal blogge jevnlig "åpner" jeg nok en gang bloggen min. Jeg er en ivrig leser av min mors og søsters blogger, så ta gjerne en titt på de også, for å sniktitte litt på min kjære lillebror på 15 mndr og lille nyfødte nevø på 2 uker!


I helga hadde jeg fri fra jobben, og en frihelg er alltid godt! Mamma og Viggo skulle i konfirmasjon til mammas fadderbarn, så jeg hadde derfor Lillebror på overnatting for 2. gang. For 3 uker siden sov han over her for første gang, noe som gikk strålende, så jeg er ikke vanskelig å be. På lørdagsmorgenen var vi på brunch hos mamma, og der var det nokså folksomt. Vi var 10 stk til bords - sånn blir det jo når vi blir eldre mamma! Anette, Marius og Markus, Anettes venninne Sandra, Ken, Thea og jeg, og selvfølgelig mamma, Viggo og Mathias. Det var veldig koselig, som vanlig, og Onkel Mathias fikk holde sin lille nevø for første gang, noe som selvfølgelig var stas. Thea fikk også se sitt stesøskenbarn for første gang, og vi andre fikk dulle fra oss litt vi også. Markus er en stille og rolig type som stort sett ligger og sover. Men da er det jo ekstra stas når han først åpner øynene for å ta seg en titt, eller når han finner ut at han skal gi fra seg en liten lyd, bare for å fjerne mistanke om at det ikke er lyd i han. Ellers legger han på seg som han skal, og alt er i skjønneste orden med min kjære lille nevø, noe tante er veeeldig glad for.

Mathias kom til oss i firetiden på lørdagen, og som den flyentusiasten han er, så ble han ganske så opptatt av flysimulator-spillet som svogern, Ken, spilte på dataen. Han fikk sitte på fanget og holde joy-sticken, styre gassen, navigere vinkelen, og var utrolig konsentrert. Han var kanskje mest ivrig på å gasse slik at de kom seg opp i lufta, for så å skru av motoren slik at det gikk rett i bakken. Jeg foreviget selvfølgelig øyblikket med yndlingsgutta mine med å ta noen bilder!

Ellers så oppførte lillebror seg eksemplarisk (noe han alltid gjør når han er med storesøster), og da er det ikke noe problem å være barnevakt. Selvom mamma hadde glemt å sende med koppen hans, smekka, grøten og tannbørsten, så klarte vi oss alltids å legge han tør, mett, blid og fornøyd, etter en episode med Drømmehagen. Selvom det var en trøtt storesøster som mente at han "våkna en time for tidlig" når han ga lyd fra seg kl 7, så var det ikke så værst at han sov fra 20 til kl 7. Ken dro avgårde til Notodden i åtte-tiden for å "øvelseskjøre" seilfly igjen, etter at vi hadde spist frokost, som forsåvidt resulterte i at Mathias hadde håret fult av prim da Ken presterte å spørre Mathias "hvor er håret hen?"...
Full konsentrasjon..
Den som sover synder ikke..
Ken drar med "briefcasen" sin på seilflygning..

Ute på lekeplassen..

Flink til å spise selv..

Ingen kommentarer: