9. september 2013

Store jenta mi

I går ble Sienna 2 år og 2 måneder. Og NÅ har språket eksplodert! Fra å ha sagt "deeess" til alt vi har spurt om hun kan si, gjentar hun nå alt vi sier og spør om. Hun har hatt flerordssetninger i lang tid, men ordforrådet hennes har utvidet seg veldig! Setningene blir stadig lengre, og mer innholdsrike, og hun gjør seg godt forstått.

Hun er veldig omtenksom og snill, og gir Philip laaange koser, på begge sider og avslutter med et stort kyss. Hun prøver å løfte han hvis han ligger på gulvet, men sier "bebi dung" (tung)..

Ellers går det mye i "tisse på potta" og "tisse dooo". Hun har blitt helt super på å tisse i potta, og går med truse hver helg og formiddag. Har ikke hatt uhell siden onsdag/torsdag. Sover selvsagt med bleie. Vi har klistremerke-belønning, og hun får 1 klistremerke hvis hun tisser og 2 hvis hun bæsjer i do eller i potta. Hver 10. klistremerke får hun premie - ett lite dyr fra Schleiss. Veldig morsomt når hun skal velge klistremerke, for hun tenker seg godt om før hun velger, og klistrer de på arket i sitt eget system. Like klistremerker havner enten i klynge, eller oppå hverandre. Hun er også veldig opptatt av bokstavene, spesielt bokstaven sin "sssss" og at det er "to Thea" i potta. Når hun har klistret det på, teller vi for å se hvor lenge det er til neste premie - masse læring! :)

På lørdag var vi på babysvømming med Philip og deretter Sienna etter 1 time - hun hadde på truse og tisset på doen som var der, og hadde ingen uhell. Derimot ble hun skikkelig sutrete etter svømmingen. Etter litt søvn, skulle hun tisse på potta, og da begynte hun å gråte da hun tissa, og jeg skjønte at hun mest sannsynlig hadde fått urinveisinfeksjon. Hun satt og skalv på potta, stakkars. Ken tok med Sienna og tisseprøve på legevakta, og fikk medisiner - som var skikkelig namnam. Det er mye bedre nå, men fikk en hviledag hjemme med lillebror og mamma i dag ♥ Heldigvis virker det ikke som at hun har fått dårlige assosiasjoner til det å tisse på potta, selvom hun har hatt vondt.

Ingen kommentarer: