8. mai 2012

Sienna 10 måneder

Kan jo starte med de vitale mål fra dagens veiing og måling:Vekt: 10800 gram
Lengde: 75,5 cm

Den siste måneden har Sienna gått opp 760 gram og strekt seg 0,5 cm, og hun er plutselig tilbake på sin egen kurve igjen. Det hjalp tydeligvis å bli frisk fra omgangssyken, i tillegg til å øke fra tre til fire måltider på dagen. Den siste måneden har Sienna spist som en hest, og gaper til alt som kommer. Er så vanvittig deilig når spisingen går uten problemer, for man blir virkelig helt gal når ungen din ikke spiser. Hadde ikke i mine villeste fantasier trodd at jeg skulle gjøre så mye rart for at barnet mitt skulle få i seg mat. Noen kameler må man svelge som førstegangsmor. Uansett, det har funket strålende med fire måltider daglig; grøt til frokost (ca 08), brødskive og frukt til lunsj (ca 12), grøt (ca 15) og middag (ca 17:30). Jeg ammer fortsatt tre ganger daglig, i senga på morningen, etter brødlunsjen, og før hun skal legge seg. Har begynt å starte dagen noe tidligere, ca 06:30-07:00, og har to sovinger på dagen, ca kl. 9:30-11:30 og kl. 14-16. Legger seg 18:45, men nå som hun reiser seg i senga en billion ganger, så kan det ta en halvtimes tid før hun sovner, fordi vi må inn og legge hun ned igjen. Hun skal absolutt stå, selvom hun er så trøtt at hun såvidt klarer å holde hodet oppe.

Vi har nå pakket bort alt av klær i størrelse 74, og hun bruker str 80 og 86 i klær, og str 5 i liberobleier. I slutten av april fikk hun sine aller første sko, og valget falt på et par rosa ECCO sko i str. 21. Fikk utrolig god hjelp til måling av sålene da vi kjøpte de. Hun virket veldig stolt når hun hadde de på de første gangene, og stod og beundret dem hele tiden. Var litt vanskelig å bevege seg med de i starten, fordi de hang igjen i parketten når hun skulle reise seg, men nå går det supert. Sienna har verken blitt mindre aktiv, eller mindre klåfingret den siste måneden, og reiser seg opp hvor som helst. Hun klarer å klatre opp trappa til 2. etasje helt selv (jeg går selvfølgelig bak og passer på), og hun har blitt en reser med gåvogna. Hun er overhodet ikke interessert i "logiske" leker - istedenfor å putte klosser oppi putteboksen, vil hun heller kaste de. Hun kaster alt!! Kanskje en voksende håndballspire? hihi..

Tannfronten har fortsatt stoppet helt opp, og hun har de 5 tennene hun har hatt i 2 1/2 måned, men det ser ut som den 6. tanna spretter ut hvert øyeblikk. Hun sier "mamma", "nam" når hun spiser, "bø", og "tss" når vi snakker om at det er tiss i bleia, hehe. Den siste nye "kunsten" er at hun viser hvor stor hun er, og strekker hendene langt opp i lufta når vi spør "hvor stor er Sienna?". Er så ufattelig spennende å se utviklingen hennes, for det er tydelig at hun forstår det meste av hva vi sier, og hun vet godt hva som er lov og ikke lov. For eksempel så rister hun på hodet og ser på meg når hun reiser seg i badebalja, eller ved peisen for å spise på kanten som er lagd av jern - det kommer en grusom lyd, og jeg er så redd for at hun skal ødelegge tennene sine.

På babysvømminga er hun fortsatt en skikkelig dykker, og det er absolutt ingen tvil om at hun kooooser seg. Når vi setter hun på bassengkanten, kaster hun seg uti vannet, og synker som en dupp. Rynker ikke på nesa når vi tar henne opp. Vi skal definitivt fortsette med lørdagssvømminga til høsten også, en utrolig god start på helga med en familieaktivitet, selvom det kun er èn voksen i bassenget om gangen - Ken og jeg bader annenhver gang.

 Elsker å leke på rommet sitt, mens hun hører på Fantorangen-musikk, 9 mnd

 Blidfisen, 9 mnd

 På min 24 årsdag, 9 1/2 mnd

 "Såååå stor" er Sienna, 9 1/2 mnd

 Søta

Elsker å stå ved tv-benken og rive ut alt av ledninger i skuffene

Og mamma har ryddet bort denne planta etter at jeg hadde spist litt blader. Mamma ble kjemperedd og måtte ringe giftsentralen fordi jeg bare brakk meg. Men det gikk bra, mamma ble bare litt panisk. Det er bare sånn det er å være mamma, sier mamma.

 Morsomt å leke på lekeplassen, og det byr stadig på nye utfordringer

Sienna syns det var veeeldig rart når det plutselig snødde bortover èn dag i mai 

 Herlig liten jente

 Kose vovven

 Trappekrabbing er noe av det kuleste, og Sienna overrasker med høyt tempo hvis noen har glemt å lukke trappegrinda

 Et blåmerke på kinnet er vel litt av sjarmen?

 10 måneder gammel

2 kommentarer:

Mormor :) sa...

Fiiineste Sienna! :)

myhuonglequyen sa...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ trang ebay vn cùng với dịch vụ mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.