6. mai 2012

Sienna 9 måneder

Bedre sent enn aldri, men siden Sienna blir 10 måneder om 4 dager, tenkte jeg at jeg skulle ta en 9 måneders-oppdatering. Thank God for facebook, slik at man kan få plassert disse "milepælene" i riktig rekkefølge, hihi. Som jeg skrev i forrige månedsoppdatering, så hadde Sienna omgangssyken i starten av mars, og for å være sikker, så tok hun en ekstra runde med omgangssyke i slutten av mars også. Da fikk hun, for første gang i hele sitt liv, feber - men det gikk heldigvis ikke høyere enn 38,8 grader. Hun var fortsatt en strålende blid jente, men på denne tiden sov hun ikke like bra som tidligere. Skal ikke klage så veldig høyt, for hun sov fra ca 18:30 til 07:00, men pleide å våkne i 4-5 tiden, mest sannsynlig fordi hun var sulten. I noen dager etter hun var blitt frisk fikk hun litt pupp da hun våknet, og vi sov videre. Dette skyldtes at hun måtte ta igjen for den dårlige matlysten hun hadde pga omgangssyken, og det var heldigvis ikke vanskelig å snu rutinen når Sienna hadde fått igjen matlysten, og hu mor ville ha nattesøvnen tilbake, tok vel ett par netter.

Vi har, fra Sienna var 1 måned gammel, gått til kiropraktor med henne på Bekken & Barn på Skøyen. Har gått jevnlig, ca èn gang i måneden. Hun hadde låsninger i nakken som gjorde at hun stort sett tittet til høyre da hun var bitteliten bebitass, og disse låsningene forplantet seg i korsryggen. Er sjeleglad for at vi i det hele tatt tok den første turen til kiropraktoren, hovedsaklige fordi hun ble forløst med vakum (sugekopp). Behandlingen har hjulpet VELDIG masse, og kiropraktoren forklarer og illustrerer godt, slik at vi forstår hvorfor det er så viktig at dette ordnes opp i, og hvordan det påvirker bevegeligheten til Sienna. Nå er hun, så og si, fin i nakken, men mangler litt av muskulaturen i nakken som gjør at bevegelsene blir smidigere og mer presise, selvom hun i følge kiropraktoren, har en veldig god funksjon. Vi fikk noen øvelser av fysioterapeuten som vi skulle gjøre, blant annet å herje (kaste i lufta, osv) og "å fly". Det var visstnok to milepæler igjen nå som hun har lært seg å krabbe, og det er når hun lærer seg å gå, og når hun er såpass flink til å gå at hun ikke faller på rumpa hele tiden. Vi skal tilbake til kiropraktoren disse to gangene, slik at Sienna ikke kommer inn i et dårlig bevegelsesmønster pga eventuelle ulumskheter. Det at vi gjør disse tiltakene nå som hun er liten, gjør at hun forhåpentligvis kan vokse seg til å bli en stor og sterk dame.


Sienna har hele tiden vært god motorisk, og krabber veldig fort - spesielt hvis hun har et mål. Den 19. mars reiste hun seg for første gang opp ved stuebordet, så nå er det slutt på å kunne ha noe tilgjengelig innenfor Siennas rekkevidde. Hun har utrolig stor utforskertrang, og vil helst pelle på alt mulig, dra ledninger ut av stikkontakter og ut av skuffer og skap. Den 22. mars, bare 3 dager etter at hun reiste seg for første gang, begynte hun å klatre i trappa, så da ble vi pent nødt til å investere i en trappegrind. Mens jeg gikk bak henne og passet på, klatret hun hele 8 trappetrinn helt selv, og var superstolt! Vi har lekt masse på lekeplassene i nabolaget, og Sienna kommer seg over og under hindre. Hun stortrives i sandkassa, og vil helst spise sand, pinner, blader og steiner, og hun synes huska er fantastisk morsom.


Månedens godnyhet er definitivt at vi fikk bekreftet barnehageplass til Sienna. Vi fikk førstevalget, noe som er helt fantastisk for oss, fordi det gjør hverdagen vår superenkel. Kun 3 minutter gange, 200 meter fra dør til dør, og vi unngår derfor hentekriser ifht bil ol. Vi var på "visningsrunde" i barnehagen i februar, så nå gleder vi oss til oppstart i august! Blir rart å skulle være den parten som faktisk må forlate sin gråtende snuppelupp i barnehagen.

Den 12. april var vi på 9 månederskontroll, og da viste vekta 10040 gram og hun ble målt til å være hele 75 cm lang. Hun hadde altså strekt seg 1,5 cm og gått NED 260 gram. Helsesøster var ikke det minste bekymret da hun så hvor aktiv og glad Sienna var. Hun krabbet som en storm, reiste seg opp etter ting, og viste alle sine kunster. Vi ble enige om at vi skulle øke fra 3 til 4 måltider om dagen, slik at hun får 2 grøtmåltider, ett brødskivemåltid og ett middagsmåltid, i tillegg til pupp 3 ganger daglig.

Fortsatt bare 5 tenner, og ei skikkelig skravlebøtte (når hun er varm i trøya). På 9 månedersdagen sa hun "mamma", og sier det hele tiden, spesielt når hun våkner på morningen og hvis hun vil opp til meg... Bruker stort sett størrelse 80 i tøy (noe i 74 passet rundt 9 månedersalderen, men svært lite), og er trofast mot 5'er bleiene som hun har brukt fra hun var 5 måneder gammel. Det går ellers mye i vinking, dansing, klapping og det vanlige. En herlig alder!

Et lite bilderas fra perioden hvor hun var mellom 8 og 9 måneder gammel

Ute og smaker på det naturen har å tilby :)

 Hmm?

 Herlig bilde av far og datter

 Hva? Hva ler dere av? Er jeg flink til å spise selv? hihi.

 Veldig, veldig morsomt å huske i min kommende barnehage

 Mamma syns det er litt lettere at jeg sitter her når hun skal brette tøy

 Tittei!

 Mamma syns ikke at jeg er noe søt når jeg lager underbitt og skjærer tenner - kan ikke skjønne det!??

Fantastisk!

Ingen kommentarer: