9. februar 2012

7 måneder

Som jeg skrev i forrige månedsinnlegg, så har det skjedd ufattelig mye denne måneden også - tro det eller ei! Spesielt når det kommer til kordinasjon ol. Hun har blitt en reser til å forflytte seg rundtomkring, hun dytter seg riktignok bare bakover, men dog VELDIG EFFEKTIV! Vi har kjøpt peisgrind for å si det sånn, for enkelte ting bør man kanskje unngå å erfare for å lære? Derimot har vi startet "kampen" om at hun ikke skal pille på stikkontakter og ledninger - foreløpig vet hun vel ikke betydningen av ordet "nei", bare titter på meg med nysgjerrige øyne og det største gliset, hehe. Hun har blitt en reser på å komme seg opp i krabbestilling, push up-stilling og med rumpa rett i været. Hun pleier stort sett å dytte seg inntil en vegg, slik at hun får skikkelig spenntak, med mindre hun har godt feste på leketeppe eller barbeint på parketten. Kan stå i laaaang tid å gynge frem og tilbake mens hun babler ivrig og gliser - superstolt!

Ikke svikter hun vekstkurven sin heller - ligger trofast på øverste linja i skjemaet, selvom det et lite øyeblikk så ut som om det skulle stagnere litt. På 6 1/2 måned dro vi og veide, mest for at jeg skulle se om det holdt med to grøt-/middagsmåltider, eller om vi skulle gi tre, slik vi ble anbefalt på helsestasjonen. Da vekta viste 9770 gram og lengden 70 cm, konkluderte jeg raskt med at 660 gram på 15 dager var meget tilfredsstillende og at vi holdt oss til to måltider i tillegg til pupp 3-4 ganger. På 7 månedersdagen var de vitale mål 9970 gram og 71,4 cm.

For en ukes tid siden lagde jeg mange porsjoner med babymat som jeg la i fryseren. Lagde blant annet "Kylling fra Kardemommeby" og en blanding av tomat, squash, kylling og nudler, som hun, i likhet med grøten, slukte. Men plutselig har hun begynt å snurpe igjen munnen og vri seg unna skjea. Og det er ikke fordi hun er mett, for hun gaper gledelig til fruktmosen. Raring! Nå har jeg sluttet å servere fruktmos med maten, men hun er fortsatt ikke veldig interessert i middagen. Får håpe det går seg til etterhvert.

Hun sover fortsatt fantastisk på natta, og er en drøm å legge (nazileggerutinen ved årsskifte gjorde susen)! Den siste uka har hun faktisk sovnet kl. 18:30, og i dag våknet hun kl 8:30 - 14 timer!! Stortsett sover hun rundt 13 timer, sammenhengende. Hun sover derimot litt kortere økter på dagtid nå, 45 min første duppen i 10-tiden, og deretter en på ca 2 timer +/- litt senere. Kanskje ikke så rart.

Den tredje tanna, venstre fortann, dukket opp den 28. januar, etter en vond natt for jenta vår. Tydelig at det var litt verre å få tanna oppe, for hun var utilpass og urolig fra kl 00-03 natta før den brøt igjennom. Har nok en slik natt i vente hvert øyeblikk, for i dag så jeg at hjørnetanna ved siden av den venstre fortanna ligger rett under huden. Kommer til å ha den tannrekka til ettårsdagen ;)

Blidfisen med matvett, 6 måneder og 1 uke :)
Koser seg, 6 1/2 måned
Lært seg å stå i krabbestilling, og superstolt, 6 1/2 måned
Søtnosen vår
Turbofrøken som er litt rundtomkring om dagen, 6 måneder og 3 uker
Snart på tide å senke senga, skjønner jeg. Da jeg kom inn på rommet denne dagen, stod hun og gynget i krabbestilling, og hadde dratt sengehimmelen oppi senga, 7 måneder
Første, og definitivt ikke siste, gangen hun dunker borti sengekanten ;)
Utforsker lekene enda litt mer nå...
Blid og fornøyd
"Tok litt av" under fotograferingen på 7 månedersdagen - ville helst vise frem alt det nye hun har lært seg - SØTA!
"Ta bilde nå, mamma!"
...og nå!


Kanskje det blir krabbing snart? Hvis hun knekker gåten om hvordan hun skal komme seg fremover... :) Uff! Må nyte tiden hvor jeg ikke må løpe rundt...

1 kommentar:

Marina sa...

Så söt hon är då, och jätteduktig. Härlig stil på alla fyra. Är nog inte länge till hon knäcker krypkoden nej.