18. januar 2012

6 måneder og en skikkelig oppdatering

Den 8. januar ble Sienna 1/2 år gammel. Ordtaket "tiden går fort når man har det gøy", stemmer til punkt og prikke. Det siste halvåret har virkelig flydd avgårde, samtidig som det føles som at Sienna har vært her hos oss for alltid.

Det har skjedd veldig mye den siste måneden. Jeg har riktignok sagt det hver eneste måned det siste halvåret, men nå har det VIRKELIG skjedd mye. Progresjonen til Sienna er stor, og hun utvikler seg stadig til å bli en egen person med egne meninger og en stor personlighet. For å gjøre det ryddig, tror jeg at jeg tar de "store" tingene punktvis:

- 8. november - Sienna 4 måneder, 8400 gram og 66,5 cm
- 16. november - Sienna lærte seg å rulle fra rygg til mage, og har ikke gjort annet siden. Denne dagen fikk hun også smake på noe annet enn morsmelk for første gang, og avocado falt i smak!
- 5.-8. desember - Anette, Anine, Sienna og jeg var på road-trip til Trondheim, og jentene fikk endelig hilst på tippoldemor, deres tre oldeforeldre (på vår side), og resten av "bøtteballetten".
- 13. desember - Sienna var på 5 månederskontroll, 8910 gram og 68,5 cm
- Siennas aller første jul ble feiret hjemme i huset vårt, med Besta på besøk
- Slutten av desember/starten av januar - Vi hadde en runde med å få Sienna til å sovne raskere, uten kaving og byssing. Samme leggerutine ble tatt hver kveld, før jeg la henne. Jeg satt på en stol på rommet hennes, en meter unna senga hennes. Da hun begynte å bli urolig tok jeg henne opp, sang til hun roet seg og la henne ned igjen. Gjentok dette til hun sovnet av seg selv - max 25 minutter på det meste, etter en ukes tid sovnet hun omtrent før vi fikk gått ut av døra, kl. 19:30 +/- 5 minutter.
- 7. januar - Sienna hadde lært seg å sitte skikkelig stødig på egenhånd, uten støtte
- 8. januar - 1/2 år! Og hun fikk sin aller første skje med grøt...
- 9. januar - 6 månederskontroll, 9110 gram og 69,3 cm
- 10. januar - fikk sine TO første tenner, fortennene nede! Et stooort øyeblikk for mor. Jeg satt med en "klump"/rar følelse inni meg denne dagen, vet ikke om det var stolthet, eller at det gikk opp for meg at hun begynte å bli stor... Hun var urolig på natten en dag før, og en dag etter tennene kom.
- 13. januar - Sienna begynte å "riste på hodet", og gjør det stort sett når en leke spiller musikk, eller jeg sier "danse". Tror hun har skjønt at jeg syns det er søtt, hehe.

Ellers så er Sienna slik hun alltid har vært - ei skikkelig blidjente, som søker øyekontakt, er våken og "med", smiler og ler hele tiden, og ELSKER å bli herja med - bli holdt opp-ned, bli kilt, "skremmes", osv. Hun sover fortsatt veldig godt på nettene, sånn ca 11-12-13 timer. Hun har to dupper på dagen, èn på halvannen time, og èn på mellom 3 og 4 timer-ish, alt ettersom hva vi gjør og hvor vi er. Hun bruker størrelse 74 i klær (det har hun vel egentlig gjort de siste 2-3 månedene) og Liberobleier i størrelse 5.

Sienna fikk kun morsmelk frem til hun ble 6 mnd, men fikk litt smaksprøver (som ett tillegg og ikke erstatning for puppen) fra 4,5 mnd alder for å bli kjent med andre smaker og konsistenser. Alt gikk ned, bla: avokado, pæremos, potetmos, gulrotpurè, avokadobanan, appelsin og melon. Da vi startet med grøt fikk hun maisgrøt blandet med morsmelk på ettermiddagen i ca 4 dager, før vi begynte havregrøt med banan og aprikos (50/50 havre og maisgrøt ett par dager). Overgangen har gått strålende, alt blir slukt, og magen har oppført seg veldig bra. Etter litt over en uke var hun oppe i to havregrøtmåltider om dagen. Nå får hun ca 5 måltider om dagen: Pupp på morningen når hun våkner (ca 7-tiden), grøt i 10-tiden, pupp i 12-tiden (før hun skal sove), grøt i 16/17-tiden, og pupp i 19-tiden, før hun tar kvelden kl 19:30.

Jeg syns det er helt ubeskrivelig å være hjemme sammen med søte Sienna, nyter hvert sekund, og vi koser oss. Det blir sikkert godt å komme tilbake til jobben min når det tid kommer, men nå "lever jeg i øyeblikket" og følger utviklingen til Sienna. Alt til sin tid! Jeg elsker Norge, og den fantastiske permisjonsordningen - føler meg heldig som kan være hjemme med datteren min såpass lenge...

Har ikke fått lagt inn bilder nylig, men her er noen bilder fra desember-ish :)


Underkant av 5 måneder gammel, i kjent flygende positur

Søøøøta

På julaften

Romjula

5 1/2 måned

1 kommentar:

Hanne sa...

Så utrolig nydelige bilder! Nå har jeg sittet foran skjermen i litt for mange timer, så øynene går litt i kryss, så jeg får prøve å lese innlegget en annen dag ;)