12. oktober 2011

Dagsrytmen vår

Om jeg skal få si det selv, så er Sienna en drømmebaby. Hun har et stort sovehjerte, og smilet ligger ikke langt unna. Hverdagen fungerer veldig bra, og jeg kan omtrent "lese" hu utifra klokka. Dagen vår er sånn ca slik:

8:30 - Jeg vekker Sienna med mindre hun har våknet selv, og ammer henne i senga. Hvis hun ikke har våknet selv enda, pleier jeg noen ganger å dusje før jeg vekker henne, og hvis hun er våken pleier hun å ligge på stellematta si på badegulvet og kose seg i bare bleia eller i nettoen. Noen ganger får hun også være med å dusje. Vi tar morgenstellet, og Sienna elsker heldigvis hele stellesituasjonen, og er helt oppslukt i en uro hun har hengende over stellebordet. Senere ligger hun litt på babygymen sin og har det gøy, mens hu mor får i seg noe mat.

10:30 - Etter halvannen-to timer blir Sienna trøtt igjen, og tar seg en liten dupp på 30-60 minutter (gjerne etter litt mer pupp), da sover hun stort sett i vugga si på stua eller i sofakroken (med puter rundt selvsagt - hun har ikke begynt å rulle rundt enda).

11:30 - Hvis vi har noen "gjøremål" skjer de stort sett i 12-tiden, etter duppen, et stell og litt pupp.

13:00 - Nok etter halvannen-to timer blir Sienna trøtt igjen, og da pleier jeg stort sett å legge hun ute i vogna, med mindre vi allerede er ute og går tur. Denne duppen er ganske lang, og hun sover stort sett mellom 2 1/2 og 4 timer. Hun sover desidert best ute. Deilig å få noen timer å få gjort litt praktiske ting på, eller bare slappe av (de dagene vi er hjemme riktignok).

16:00 - Rundt kl 16-17 pleier hun å våkne, hvis ikke så vekker jeg henne (slik at hun fortsatt er trøtt til kvelden). Da blir det litt mer pupp og et stell, og litt lek og moro. Sienna liker veldig godt at jeg synger for/med henne. Ro, ro, ro din båt er faktisk en slager - rart hvor moro den "vuggende, vuggende, vuggende"-delen skal være. Også har hun en bok som heter "Se!" fra Goboken som er veldig fin med rytmer, enderim og fine bilder, som er veldig spennende å lese.

19:00 - Er det tid for kveldsstell. Hun bader annenhver dag, og det er veldig stor stas! Vi tar på pysjen, og gir pupp før det er natta, og da har hun vært skikkelig stuptrøtt i det siste. Legger henne i senga på rommet sitt mellom 19:30-20:00, og sover natta rundt, ca 12-13 timer!

Vi har nylig fått fremkyndet leggingen, for tidligere har hun ikke sovnet for natta før kl 22 på kvelden, og sovet sammenhengende til 10 på morningen. Vi merket at det hadde vært godt med litt mer egentid på kveldstid, så jeg begynte å vekke henne i 8:30-tiden, og det funket. Da blir hun heller ikke så overtrøtt på kvelden og er mye lettere å legge. Sienna har sovet på eget rom i ca tre uker nå, og det har gått som en drøm!

Første natten på eget rom, da jeg kom inn og vekket henne i 10-tiden, ca 11 uker gammel.

Sover den første duppen sin på sofaen, ca 11 uker gammel.

Leker litt med pappaen sin, 3 mnd gammel

Kveldsbad, 3 mnd gammel

Ingen kommentarer: