22. mai 2013

Philip 1 måned og 1 uke

Tiden går fort, og for ei uke siden ble Philip 1 måned gammel.

På 1 månedersdagen veide han 5520 gram og var 58 cm lang - vokst 5 cm og tatt igjen fødselsvekta med 1655 gram. Han er en rolig og god gutt, som setter stor pris på pupp og søvn - og kos, naturlignok. De som sier at man ikke kan kose like mye med nr. 2, tar feil. Jeg syns jeg koser masse med Philip. Jeg syns han er mye mer baby enn det Sienna var på samme alder, men det er nok på grunn av at Sienna var veldig overtidig og derfor veldig "våken" da hun kom. Vi pleier ofte å ligge og kose oss på sofaen hvor han sover på brystet mitt, og er skikkelig "baby" - jeg elsker det, og nyter babytiden til det fulle! *vilikkeatdetteskalværedensistegangen*

Philip har nå begynt å vokse ut av alt 56-tøyet sitt. Noe passer enda, men 62-skuffen er tatt i bruk for fullt! Han bruker str. 2 i libero, og bæsjer mellom 6 og 10 ganger om dagen, i HVER bleie! Mulig jeg har glemt fort, men kan ikke huske at det kom SÅ ofte med Sienna!? Dog har han fortsatt til gode en "bæsj-opp-til-nakken-og-skifte-alle-klærne"-bæsj, hihi.

Philip får siste pupp for kvelden mellom 21:30 og 22:15, og har som regel sovnet innen kl. 22:30. Jeg legger han da i vugga på soverommet vårt, og legger meg selv i 24-tiden. Philip sover mange timer sammenhengende, og våkner for å få bleieskift og pupp mellom kl. 6 og 7. Både han og jeg sovner i ammingen, og sover til jeg våkner ca i 9-tiden (hvis Ken leverer Sienna i barnehagen). Hvis Philip fortsatt sover pleier jeg å dusje, og deretter vekke Philip slik at han får bleieskift og påfyll i 10-tiden. Hvis han er våken, får han pupp og skift, og sitter i vippestolen mens jeg dusjer. Han har ingen fast rutine på sovingen på dagtid foreløpig, jeg lar han regulere det helt selv, for enkelte dager blir det litt farting - til og fra barnehagen, på treff, butikken, på besøk, osv. Men han pleier å sove en del, og på ettermiddagen har han ett sovestrekk på 3-4 timer, litt våken, og deretter sove litt igjen, før han har våkentid før han tar kvelden. Før leggetid pleier jeg å legge han til puppen ofte, slik at han spiser masse før natta. Jeg ammer på ett bryst til hvert måltid gjennom hele døgnet, og har heldigvis masse, god melk denne gangen også.

Han krever egentlig ikke så veldig mye, utover all den kosen, omsorgen og maten han får. Men dersom jeg ikke tar de "tidlige tegnene" han gir om sult, kosesyke eller annet, så kommer det ett "WÆ", og ikke noe mer. Han gråter aldri! Vi øver på å ligge på magen hver dag, og han er veldig flink til å holde hodet oppe, og holder det lenge mens han titter rundt. På slutten blir han ganske irritert fordi han blir sliten, og da legger han seg enten ned og slapper av, eller så sier han ifra...

Philip har smilt så smått fra da han var tre uker gammel. Eller, faktisk så kom det første ordentlige sosiale smilet fra han da han var 12 dager gammel, og vi satt på legevakta - da kom det to søte, store smil etter hverandre da jeg pratet til han. Han liker at vi har øyekontakt og prater til han, nusser på han, eller kiler han på overleppa eller haka. Det er ingen tvil om at det er sosiale smil, og ikke bare rykninger. Han er så søt, og innen ett par uker kommer det nok enda oftere og enda tydeligere - koselig tid, altså! *nyte nyte nyte*

For to uker siden var vi hos kiropraktor med han, kun for å sjekke om han har låsninger eller andre ulumskheter etter fødselen eller tiden i magen. Sienna var ganske låst og stiv, så vi hadde bestemt oss for å sjekke Philip også, spesielt siden han kom veldig fort, og som "stjernekikker" - altså med nesetippen opp i sky. Han var litt bakoverstiv, som er veldig typisk for stjernekikkere, og en liten låsning i korsryggen, men ikke i nærheten av hvordan Sienna var. Han har ingen favorittside, og titter fint mot begge sider, og viser ingen andre tegn til ubehag. Fordi han har ligget langt nede i bekkenet en stund før fødsel, og har liggi rygg mot rygg, så har han vært litt flatere ved panneområdet, og fått en "sinnarynke" ved øynene. Vi var på sjekk i dag også, og han var mye bedre, og egentlig helt fin! Skal tilbake for en sjekk om fire uker, og det gleder mammahjertet mitt!

Til mandagen skal vi på 6 ukerskontroll, og da blir det spennende å se de vitale mål og vekstkurven. Det er alltid morsomt å "vise frem" gullet sitt til helsesøster og lege - man blir jo så stolt over alt han gjør, og hvordan han er!

Bilder av fine Philip fra mandag og tirsdag, 5 uker gammel

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.
Har sett at du har gått til kontroll av bekken gjennom graviditeten. Sliter voldsomt med det samme og lurer på hvem du har gått til ?

Hvem fysiotarapaut/kiripraktor har du brukt til barna etter fødselen?

Emilie Maria sa...

Jeg har gått til kiropraktor Øistein Haagensen ved Nemus Bjølsen. Barna går på Bekken & Barn på Skøyen. Jeg har også gått til manuellterepaut og bekkentrening i sal og vann, og det er dekket og i regi av kommunen :)

Emilie Maria sa...

Jeg har gått til kiropraktor Øistein Haagensen ved Nemus Bjølsen. Barna går på Bekken & Barn på Skøyen. Jeg har også gått til manuellterepaut og bekkentrening i sal og vann, og det er dekket og i regi av kommunen :)

Anonym sa...

Takk for svar.
Men hadde ikke du gått til noe forskning eller noe på bekkenet? Er dette hos han Øistein eller er dette på Ahus?
Hvordan kom du i gang med det?

Anonym sa...

Hei igjen:)

Denne manuellterapauten og bekkentreningen i sal og venn, er det på samme sted eller ulike steder?
Må man søke om dette eller får man tilbud om det?

Håper du kan svare meg på dette:) Hadde hjulpet meg masse.

Takk

Emilie Maria sa...

Bekkenbunnstreningen er noe helt annet, ja. Det var en forskning jeg var med i da jeg var gravid med Sienna. Fikk spm da jeg var på ord.ul på ahus i uke 20, og de avsluttet forskningen i 2012.

Vanngymen og bekkentreningen i sal var i regi av kommunen.

Anonym sa...

Hei igjen altså. Beklager at jeg maser på dette hehe.

Men har jeg forstått det slik at denne bekkentreningen og vanngymen var i kommunen? Hvordan ber jeg evt om dette? Er det gjennom jordmoren på helsestasjonen eller hva?? Har du noen anbefalinger, burde jeg ta samme som du har gjort, har du vært fornøyd med det?

Er vanngymmen og bekkentreningen sammen eller er de to separate ting?

Jeg har store problemer med bekkenet, men jeg er nok en person som ikke skal gjøre så mye ut av det. Men merker det gjør vondere og vondere:(

Fin om du kunne svart på dette også, takk.

Anonym sa...

Og en ting til. Hva gikk du til manuellterapi for?

Hvem manuelltarapaut var dette?

Emilie Maria sa...

Jeg fikk henvisning til fysio fra kiropraktoren min. Legen skriver også ut det. Manuellterepauten tar deg inn til konsultasjon og vurderer deg og bekkenet. Videre får du plass på trening i sal og vann, evt triggerpunktsbehandling hos manuellterepauten i tillegg :)

Hvis du sliter med bekkenløsning, vil jeg pæ det sterkeste anbefale deg til å gå til behandling og trening... jeg gikk på den som ligger i samme bygg som babyshop på Skårer - veldig fornøyd, og alt er gratis :)

Anonym sa...

Tusen takk for info:)

Hvem gikk du til på den som ligger på Skårer? Har du navnet hennes/hans?

kjenner du noe til han på fjellhamarklinikken, Bjørn Helgard. Har du vært noe hos han??